събота, 30 януари 2010 г.

Christian Louboutin (Историята на Крисиан Лубутен)




Christian Louboutin e роден и израства в квартал на средната класа в Париж.Той обожава нощния живот на "Ville Lumière"(нарицателно за Париж) в "Palace" и често присъства в легендарен клуб открит през 1978 г.,където Ch.L открива бясъка и модата.Неговата силна страст към музиката и красивите танцьорки евентуално ще наруши учебната му програма,но младият Кристиан се обръща към други хоризонти.
На 16-годишна възраст,той започва да се опитва да продава свои модели на тнцьорките от клуба.Истинското ми чиракуване започва в Folies Bergères и продължава успешно сътрдничество с Charles Jourdan във Френската столица на обувката(Romans).След това започва на свободна практика в големите къщи за Haute Couture (висша мода) като: Maud Frizon, Chanel, Yves Saint Laurent и Sidonie Lizzi,както във Франция,така и в Италия.



През 1988 Ch.L се присъединява към Roger Vivier,акционер на Christian Dior и истинска легенда в дизайна на обувки.Някои от безсмъртните обувки са носени при коронацията на ирански шах или "Diamonds Pumps" на Marlène Dietrich.
През 1992г.Кристиан отваря първият собствен магазин в Париж,като по този начин се отбелязва и раждането на бранда Christian Louboutin.Обувките му са изключително женствени,изпълнени с чар,които не остават незабелязани в света на модата.Обувките бързо набират слава и в Италия.Неговото вдъхновение? Любов за градини и за Изтока след пътуване от Узбекистан до Йордания.Ch.L е толкова силно впечатлен,че дори решава да построй замък от пясък на левия бряг на река Нил в Египет.


Дори Барби вече носи обувки на Louboutin

Christian Loubutin и Известните

Акртиси като Mary-Kate и Ashley Olsen,Nicole Kidman, Catherine Deneuve, Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow, Kirsten Dunst, Angélina Jolie,както и певици като Gwen Stefani, Destiny’s Child, Tina Turner, Janet Jackson божават обувките на Лубутен.
Верни клиенти на марката са и членове на кралски семейства по целия свят.






Дори Jennifer Lopez ги възпя в едноименната си песен "Louboutins"



Christian Louboutin работи съвместно с много дизайнери,като прави обувки специално за ревютата им.Например:Chloé, Lanvin, Roland Mouret, Diane von Furstenberg, Alexander MacQueen, Victor & Rolf и Jean-Paul Gaultier.

Моделите на обувките носени от манекените по време на ревю на Yves Saint Laurent също са проектирани от Ch.L и спечелват създаването на една съвсем нова линия наречена "Christian Louboutin for Yves Saint-Laurent Haute Couture 1962-2002".Това е голямо признание за Ch.L да работи съвместно и да налага идеи на един от Големите в този бранш Ив Сен Лоран.


Днес Кристиан Лубутен е в търсене на нови хоризонти,създавайки линии от чанти,които да са отново уникални и с безупречни детайли.

"Бижутата" на Ch.L могат да се намерят от Лос Анджелис до Хонг Конг в най-престижните търговски центрове,като: Neiman Marcus, Barney’s, Harvey Nichols, Bergdorf-Goodman, Joyce, Jeffrey...обувчиците с червени подметки също са разпространение и в бижитериите в Ню Йорк,Москва,Лондон и Лос Анджелис,както и в два водеши магазина в Париж.



Магазин в Palazzo-Las Vegas


Всички магазини на марката са проектирани лично от мосю Лубутен,като напълно отразяват духа на къщата.Магазините са различни,обзаведени с мебели от цял свят.
Ако трябва да се опише 1 чифт то ще е така: Парижки стил,високо качество на изпълнение и елегантност готови да се посветят тотално на жената.

Няма коментари:

Публикуване на коментар